Iets toe te voegen? Laat het ons weten!

 

't Pinksterpad

20-05-2024

Het Pinksterpad, een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar voor de 12e keer. Elk jaar wordt een ander traject gelopen. De eilandelijke evangelisatiecommissie organiseert in samenwerking met de protestantse kerken van het eiland Goeree-Overflakkee op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024, een geheel verzorgde wandeling. 

 

Tijdens de tocht krijgt u zo nu en dan een vraag of een tekst aangeboden ter inspiratie. Om onderweg met elkaar over in gesprek te gaan of om uw gedachten de vrije loop te laten. Er is een mooie route uitgezet, die begint en eindigt bij de hervormde kerk te Middelharnis.  

't Pinksterpad (info)

20-05-2024

De wandeling start ’s middags om 13:30 uur, vanaf 13:00 uur kunt u zich bij de Hervormde kerk in Middelharnis voorbereiden op de tocht, tijdens het drinken van een kopje koffie, thee of iets fris. Start vanuit de kerk, waar ds. Vastenhoud nog enkele woorden zal spreken en we nog enkele liederen zingen. Voor de kinderen is er een verkorte route van ongeveer 5 km, met op de route de speeltuin van Hernesseroord. Onderweg krijgen de kinderen een ijsje aangeboden. 

 

Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein achter de Plus, Nieuwstraat.   De wandeltocht is rolstoel toegankelijk.  Voor vragen kunt u bellen naar 0646353871

 

Woord van dank:

08-04-2024

Nu we uitbreiding hebben in onze eigen kerkenraad, willen we de broeders van de Hervormde gemeenten op het eiland, die ons hielpen in een moeilijke tijd, hartelijk danken. Zij waren gedurende lange tijd bereid onze kerkenraad ondersteuning te geven tijdens de erediensten.

Kerkuilen:

14-02-2024

Afgelopen voorjaar heeft er een stel kerkuilen gebroed in de uilenkast op de zolder van de kerk. De ingang van de kast bevindt zich in het dak, aan de oostkant van de kerk, boven het orgel. Het nest telde 3 jonge kerkuilen die door de vrijwilligers van Natuur- & Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee zijn geïnspecteerd. Wonderlijk hoe die uilen zo’n kast weten te vinden.

Kroonluchters:

06-02-2024

De lampen zijn door enkele dames onder het genot van een kopje koffie en een speculaasje weer prachtig gepoetst. Het gezegde is “praten en breien tegelijk” maar ik denk dat praten en koperpoetsen ook goed gaat. 

Winterse maaltijd:

20-01-2024

Met dankbaarheid en vreugde kijken we terug op de winterse maaltijd van zaterdag. Het was heel fijn gemeenteleden te ontmoeten in de Ark voor een ontspannen samenzijn. Een gezellige maaltijd, met heerlijke gerechten die gretig aftrek vonden. Voor degenen die het organiseerden was het fijn zoveel enthousiaste reacties te mogen ontvangen!

Nieuw jaar:

02-01-2024

Ook via deze weg willen wij iedereen een goed, gezond maar bovenal gezegend nieuw jaar wensen!

 

Oliebollenactie:

30-12-2023

Dit jaar kunt u op 30 december weer heerlijk, versgebakken oliebollen kopen in ons verenigingsgebouw. Bestel ze vooraf bij de op het formulier aangegeven personen. UPDATE: de actie heeft het mooie bedrag va € 200,- euro opgebracht voor de kerk. Hartelijk dank aan allen die dit hebben georganiseerd.

Kerstpostactie:

15-12-2023

De jaarlijkse kerstpostactie komt er weer aan. Op vrijdagmiddag 15-12, tussen 14.30 en 16.30 uur, kunt u uw kerstpost inleveren in de Ark voor de volgende dorpen: Ouddorp, Goedereede, Havenhoofd, Oostdijk, Stellendam, Melissant, Dirksland, Herkingen, Sommelsdijk, Middelharnis, Stad aan 't Haringvliet en Nieuwe Tonge. Tarief € 0,60 per poststuk.

Open monumentendag:

10-09-2023

De deuren van de kerk staan hiervoor open op zaterdag 9 september 2023 van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het thema van dit jaar is "Muziek". In de Ark, naast de kerk, is een doorlopende vertoning van de geschiedenis van Stad aan ’t Haringvliet te bekijken. Ook kunt u in de Ark gezellig wat drinken.

De scholen zijn weer begonnen!:

21-08-2023

Vandaag starten de scholen weer! Een spannende dag waarop je een nieuwe plek of leraar hebt. Of misschien wel voor het eerst naar een andere school gaat. We wensen jullie allemaal veel plezier en heel veel succes voor het komende schooljaar!

Zomervakantie:

08-07-2023

Vandaag begint de zomervakantie! Een tijd van ontspanning breekt aan en voor vele van ons een tijdje weg van school en werk. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Muziek en zangavond:

13-05-2023

De muziek- en samenzangavond, georganiseerd door Anne Marie Huizer was een geslaagde avond. De collecte bracht een bedrag van € 75,-- op. We willen een ieder die deze avond hun medewerking hebben verleend, in welke vorm dan ook, hartelijk bedanken voor hun inzet. Bedankt en graag tot een volgende keer.

Start examens 2023:

11-05-2023

Vandaag starten voor veel jongeren de examens. Een spannende periode van leren, proefwerken maken maar ook wachten op dat belangrijke telefoontje. We wensen jullie heel veel succes! En zodra jullie de uitslag horen, laten jullie dan weten of je geslaagd bent?

Sing-In:

19-03-2023

Wat was het fijn om afgelopen zondag met zovelen liederen te zingen na de dienst. We danken Kondré voor de prachtige begeleiding tijdens het programma met verzoeken vanuit de gemeente. We hopen voor de zomervakantie nogmaals een sing-in te organiseren en zullen dan de liederen zingen die nog niet aan de beurt gekomen zijn.

Nieuwjaarswens:

29-12-2022

Kerst ligt weer achter ons en het nieuwe jaar voor ons. Middels deze weg willen wij u namens de Hervormde Gemeente van Stad aan 't Haringvliet alle goeds en Gods zegen wensen voor in het nieuwe jaar. En hopelijk tot ziens tijdens de erediensten of één van de vele activiteiten!

Een warm gebaar:

21-12-2022

Dit prachtige kerstpakket is vandaag namens de kerk aan een Oekraïens gezin gegeven. Met warme accessoires, een sfeervolle waxinelichtjes houder en zelfs een boek met het kerstverhaal in hun eigen taal. Wat een warm gebaar!

GZB Vertelavond:

22-11-2022

Afgelopen 22 november jl. is Jiwan Bharati bij ons geweest om te vertellen over de kerk en het zendingswerk in Nepal. Als u hier op klikt vind u een korte samenvatting van de avond met wat foto's.

Start nieuw seizoen Bijbelkring:

04-11-2022

De eerste avond van dit seizoen van de Bijbelkring is op woensdagavond 9 november. Broeder Meerkerk zal deze avond leiden. Deze begint om 19.30 uur in De Ark. We hopen veel deelnemers te ontmoeten, die zich willen verdiepen in Gods Woord.

Koffiedrinken na de dienst:

29-10-2022

Ook dit seizoen willen we weer, elke laatste zondag van de maand, gezellig met elkaar koffie drinken. Na de ochtenddienst staat de koffie klaar in het verenigingsgebouw en er wordt door een aantal vrijwilligers elke keer iets lekkers gebakken. Zien we u/jou de volgende keer ook?

Startdag 2022:

01-10-2022

Wat hebben we een geslaagde startdag achter de rug! De escaperoom, die was opgezet in beide kerken, werd met 4 groepen van 10 door alle kinderen binnen de gezette tijd opgelost. Stuk voor stuk winnaars dus. Om 16.00 uur verzamelde iedereen zich waar we met een groep van zo’n 80 personen gezellig koffie hebben gedronken en enorm hebben genoten van de barbecue. We danken u en jullie voor de gezelligheid en inbreng. Een gezegend seizoen toegewenst!

Nieuwe website gaat online:

12-09-2022

Eindelijk is het dan zover! De vernieuwde website van onze gemeente gaat online! Er is ruim een jaar hard gewerkt aan het vernieuwen en uitbreiden van de stijl en  informatie. U en jij kunt hier terecht voor alles wat u wilt weten en de geplande activiteiten van deze week. Elke dinsdag vóór 08:00u zal de site geüpdatet worden zodat u altijd op de hoogte blijft van de juiste informatie. 

Opening winterwerk:

02-09-2022

Nu de scholen weer begonnen zijn is het ook tijd om aan Opening Winterwerk te denken. We hebben u middels de kerkbode uitgenodigd voor een leuke 'escape room' in de middag en aansluitend een  gezamenlijke barbecue. We hopen u  en jou daar te ontmoeten! Geen informatie gekregen? Wat jammer! Bel of mail even met de kerkenraad. Dan kunnen we u alles vertellen over deze gezellige dag.

Live meekijken kerkdiensten:

04-12-2021

Vandaag is de laatste test geweest voor het nieuwe camerasysteem. We hopen vanaf morgen live mee te kunnen kijken met de kerkdiensten. Via de link op de voorpagina van deze website kunt u direct meekijken. Allen goede diensten toegewenst.

Corona maatregelen:

27-11-2021

Helaas heeft de kerkenraad vandaag moeten besluiten, naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen, voorlopig de avonddiensten te beleggen zonder gemeenteleden. Gelukkig is er kort geleden in het kerkgebouw een camera geïnstalleerd zodat u vanaf volgende week zondag 05-12-2021 live kunt meekijken. Meer informatie staat komende woensdag in de kerkbode.

Solidariteitskas:

22-11-2021

In uw brievenbus heeft u deze week een brief gevonden met daarop de vraag of u zou willen bijdragen aan de kosten voor de solidariteitskas. Ook deze bijdrage bevelen we van harte bij u aan. Iedereen hartelijk dank!

Gemeenteavond:

16-11-2021

Vanavond is er een gemeenteavond geweest waarin dieper werd ingegaan op de voorgenomen samenwerking met de Hervormde Gemeente Den Bommel. Fijn dat er zoveel belangstelling was. We bidden om een goede en vruchtbare samenwerking. Als je ondanks deze avond nog vragen zijn over deze samenwerking, belt u dan gerust met de Scriba!

Nieuwsbrief:

..-..-2021

Deze week zal er bij u en jou een nieuwsbrief worden bezorgd over de voorgenomen samenwerking met onze buurgemeente Hervormd Den Bommel. Mocht u (per ongeluk) deze brief niet hebben ontvangen willen wij u vragen dit door te geven aan de kerkenraad. Zij zullen er dan  voor zorgen dat de brief alsnog bij u door de brievenbus word gedaan. Vrijwilligers: Hartelijk dank voor het rondbrengen!

 

Vrijwillige bijdrage:

..-..-2021

Inmiddels heeft u de brief en envelop voor de vrijwillige bijdrage in uw brievenbus gekregen. Op deze brief vind u de datum en het tijdstip waarop de envelop bij u zal worden opgehaald. We bevelen deze bijdrage van harte bij u aan. Iedereen hartelijk dank!

 

Vossenjacht en BBQ:

25-09-2021

Wat hebben we met elkaar een ontzettend gezellige dag gehad, en wat een opkomst! Met de kinderen hebben we in de middag een vossenjacht gedaan en rond 16:00u zijn we allemaal samengekomen in "het Anker" voor een gezamenlijke bbq. Alle mensen die hebben bijgedragen aan de voorbereidingen, hielpen serveren, het vlees perfect hebben bereiden maar ook voor uw en jou gezelligheid.. Hartelijk dank!

 

Uitnodiging opening winterwerk:

02-09-2021

Nu de scholen weer begonnen zijn is het ook tijd om aan Opening Winterwerk te denken. We hebben u middels een brief bij de uitgang van de kerk of de kerkbode uitgenodigd voor een gezamenlijke barbecue. We hopen u  en jou daar te ontmoeten! Geen informatie gekregen? Wat jammer! Bel of mail even met de kerkenraad. Dan komen we u nog een uitnodiging brengen!

 

Even kennismaken:

 

 

31-08-2021

Mogen wij u even voorstellen...: Tijdens de zomervakantie is er door een aantal enthousiaste mensen hard gewerkt aan de start van een Tienerclub. Er is behoefte aan een opvolger van de Kids Club. We hebben er erg veel zin in en hopen op zaterdag 09-10-2021 te starten.

 

Zomervakantie:

18-07-2021

Vandaag is officieel de zomervakantie begonnen. We wensen iedereen een fijne tijd van rust!

 

Pinkstergroet:

21-05-2021

Vanavond is er bij u/jou en al onze dorpsgenoten een pinkstergroet bezorgd namens de Hervormde Kerk. We hopen op goede dagen en gezegende diensten. Vrijwilligers, hartelijk bedankt voor de hulp bij het maken en verspreiden van deze mooie kaart!

 

Kerklaantje:

10-05-2021

Deze week is het laantje naar de kerkdeuren weer onkruidvrij gemaakt. Ook zijn kort geleden de bomen weer gesnoeid en klaargemaakt voor de zomer. Het ziet er weer mooi en fris uit!

Hartelijk dank!

 

Zingen tijdens de dienst:

03-05-2021

Gisteren is er tijdens de erediensten voor het eerst door een tweetal mensen gezongen. We hopen dat er elke dienst door een aantal mensen kan worden voorgezongen. U kunt zich hier nog voor opgeven bij de kerkenraad via: Kerkenraad. 

 

Kerkdienst en coronaregels:

26-04-2021

Vanaf aanstaande zondag hoopt de kerkenraad weer twee kerkdiensten per zondag te organiseren. Uiteraard blijven de regels en protocollen van het RIVM van kracht en word er tussen de diensten  schoongemaakt en gelucht. Wij vragen u zich vooraf aan te melden voor de kerkdienst bij de scriba. Dit kunt u ook doorlopend doen. Zo hoeft u zich niet elke week aan te melden. We hopen u zondag te ontmoeten!

 

Nieuwsbrief:

20-04-2021

Vandaag zijn de nieuwsbrieven bezorgd bij alle gemeenteleden. In deze brief vind u informatie over de toekomst van onze gemeente. Heeft u deze brief onbedoeld niet ontvangen? Belt u dan met de Kerkenraad. Zij zullen er dan voor zorgen dat u de brief alsnog krijgt.

 

Schoonmaken kroonluchters:

13-04-2021

Vandaag zijn de kroonluchters van de kerk weer schoongemaakt. Met vijf dames, een bak koffie en een hoop koperpoets hangen ze er na een ochtend hard poetsen weer stralend bij.

Dames, hartelijk bedankt voor de hulp!

 

Plantje namens de Hervormde Kerk:

29-03-2021

Het is helaas al even geleden dat we elkaar in de kerk hebben kunnen ontmoeten. Daarom zal er aanstaande zaterdag bij alle gemeenteleden een prachtige plant bezorgd worden. Dit doen we om te laten weten dat er in moeilijke tijden aan u en jou word gedacht!